OKULUMUZUN TARİHÇESİ

 

Okulumuz Kocasinan İlçesinde Şerife Bacı Anaokulu  olarak   2013 yılında Özel İdare tarafından ,600m2 kapalı alan 1950 m2 açık alanı olan zeminle birlikte 2 katlı ,6 derslik, bir gösteri salonu, bir mutfak olarak yapımı tamamlanmış  2013 Şubat ayında Fatma HALAVUK Kurucu Müdür olarak Görevlendirilmiştir.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılında 6 öğretmen normu açılarak 80 Öğrenciyle Eğitim öğretime başlamıştır,1 kadrolu hizmetli,1 aşçı,1 temizlik  elemanı ile eğitim öğretim yapılmıştır.

 2014-2015 Eğitim öğretim yılında, Okulumuz da İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yerel ve ulusal basın davet edilerek İHH tanıtımı yapılmış, okulumuz öğretmen ve velileri tarafından  üç yetimin giderlerini üstlenmiştir. Okul Müdürü Fatma HALAVUK 'un   ''BU BENİM KİTABIM'' Projesi uygulanmış ve bu proje 12. Eğitimde iyi örnekler ERG'  de sunuma layık bulunmuştur. Hayırsever desteğiyle Akıl Oyunları sınıfı kurularak çocuklarımıza zengin bir eğitim ortamı sunulmuştur.

 2015-2016 Eğitim öğretim yılında okulumuz  Şerife Bacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine dahil edilerek  Uygulama anaokulu olmuştur. Öğrenci sayısında artış sağlanarak 120 öğrenci kaydı gerçekleştirilmiştir.6 kadrolu öğretmen,1 memur ,1 kadrolu hizmetli ve iki temizlik elemanı ile eğitim öğretim yapılmıştır.2016 yılında Fatma Halavuk'un  EVRENİ KEŞFEDİYORUM projesi  13.Eğitim de İyi örnekler  ERG 'de sunuma layık bulunmuştur. Aynı proje Makedonya Üsküp de Öncü Eğitimciler zirvesin de sunuma layık bulunmuştur. Geleneksel  çocuk oyunlarda okul öncesi kategorisin de okulumuz 2.olmuştur.

Bu benim Kitabım, Evreni Keşfediyorum ve yerel projeler uygulanmıştır.

Küçük mucitler sergisi yapılarak çocuklarımızın  hazırladıkları deneyleri davet edilen protokol ve misafirlere anlatmışlardır. 30 deneyin yer aldığı sergi misafirler tarafından yoğun ilgi ve takdir görmüştür.

Çanakkale geçilmez temalı sergimiz, İl Eğitim  ve İlçe Milli Eğitim müdürlüğünden katılım sağlayan protokol ve veliler tarafından ilgi ve takdir görmüştür,

2016-2017 Eğitim öğretim yılında  öğrenci sayısı arttığı  için  2 şube daha açılarak öğretmen normu artırılmıştır.8 kadrolu  öğretmen,1 memur, 1 aşcı, 2 temizlik elemanı görev yapmıştır.

Bu Benim Kitabım, Evreni Keşfediyorum ve yerel projeler uygulanmıştır.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılında 8 kadrolu öğretmen,1 memur, 1 aşcı, 2 temizlik elemanı görev yapmıştır.

Bu Benim Kitabım, Evreni Keşfediyorum ve yerel projeler uygulanmıştır.

 2018-2019 Eğitim Öğretim yılın da 8 kadrolu öğretmen,1 memur,1 aşçı 2 temizlik elemanı görev yapmıştır. Mart 2019 tarihin de Okul Valilik kararıyla yeniden bağımsız Anaokulu olmuş ve 25 Şubat 2015 tarihte  Görevi başın da Trafik kazası geçirerek şehit olan , Şehit Hakan Bayram Anaokulu ismini almıştır.

2019-2020 Eğitim Öğretim yılın  da 1 Müdür ,1 Müdür yardımcısı,8 kadrolu  öğretmen 1 aşçı,2 temizlik elemanı,1 TYP'li görev yapmıştır.137 öğrenci kaydı yapılmıştır. 2020 Mart ayında COVİT-19  nedeniyle uzaktan eğitim çok düzenli bir şekilde öğretmenlerimiz tarafından takip edilmiştir.

02/01/2020 tarihin de Velilerimize İrem SAVCI KÖROĞLU ''Günümüz de Montessori Eğitimi '' Söyleşi ve imza günü yapmıştır.

Tüm Dünyayı ve Ülkemizi olumsuz şekilde etkileyen covit-19 salgın hastalığın çıkmasıyla, Okulumuz da çocuklarımızın eğitim hizmetlerini daha sağlıklı bir şekilde yürütebilmek için,(Milli Eğitim Bakanlığı,Sağlık Bakanlığı,Bilim Kurulları vb.) ve enfeksiyon kontrol komitelerince oluşturulan"Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu" kapsamında önlemler alınmıştır. Bu önlemler doğrultusunda yapılan çalışmalar sonucunda Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu Öz Değerlendirme Soru Listesi doldurularak iç denetim ve MEB tarafından denetimler gerçekleştirildikten sonra "Okulum Temiz" belgelendirmesi yapılmaktadır. Salgın Hastalık dönemi için alınan bu önlemler ve prosedüre uygun olarak yapılan çalışmalar sonucunda Okulumuz 20/11/2020 tarihin de "Okulum Temiz" belgesi almaya hak kazanmıştır.

Kasım 2020 tarihin de Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ''TEMİZ OKUL, SAĞLIKLI OKUL  PROJESİ'' Kapsamın da ''BEYAZ BAYRAK ''almıştır.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılın da 1 Müdür,1 Müdür Yardımcısı,8 kadrolu Öğretmen 2 TYP elemanı görev yapmış 114 öğrenci eğitim öğretim görmüştür.Covit-19 tedbirlerine uyularak öğrencilerde ciddi sağlık sorunları yaşanmadan eğitim öğretim Bakanlığımızın ön gördüğü şekilde devam etmiş, okul terki ve uzun süreli devamsızlık olmamıştır.

16 Nisan  2021 Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ''Kocasinan'ın çocukları Filial  Terapi ile oynuyor'' projesi için okulumuz pilot okul seçilerek 15 baba, 15 anne velimize online olarak 10 oturumdan oluşan Filial terapi yapılmıştır.

Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''MASAL ANLATIYORUM'' yarışmasında Sevgi ASLANTAŞ isimli öğrencimiz 2.olarak bisiklet ödülünü almıştır.

Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından düzenlenen ''EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER'' Projesi kapsamında Gülnaz YEŞİLDAĞLAR isimli öğretmenimizin ''BEDENİMLE KODLUYORUM'' projesi 3.olmuştur.

Hayır sever vasıtasıyla okulumuza kütüphane yaptırılarak  ''ANNELER OKUYOR''projesi   yapılmıştır 698 adet kitap kütüphanemize  toplanmıştır. Covit-19 tedbirleri nedeniyle proje başlatılamamıştır.

Okulumuz da e Twning projeleri uygulanmaya  başlanmıştır, Funda Kerimoğlu Öğretmenimiz'' Küçük şeflere Mutfakta bir yer açın,Bize Bir Masal yazın çocuklar için de sevginiz olsun, Özgürlüğe Yol ver,Gelin çocuklar yarının doğasını bugünden yaratalım''isimli projeri yürütmüştür.

e Twinning'Fatma HALAVUK ''What do we know about COVİT-19  ve Türkiye Çocukları korusu''isimli projelere katılım sağlamıştır.

Telafide Bende varım kapsamın da Akıl oyunları atölyesin de 2 hafta süreyle 15 çocuk eğitim almıştır.

Kocasinan Anaokulları el ele projesi kapsamında Orman yangınlarına dikkat çekmek için  12 Ağustos 2021  tarihin de veliler ve çocuklarımızla  100 fidan toprakla buluşturulmuştur,

2021-2022 Eğitim Öğretim yılında 160 öğrenci okulumuza kayıtyaptırmıştır.1 Müdür 1 Müdür Yardımcısı,8 kadrolu Öğretmen 1 temizlik elemanı,1 TYP elemanı hizmet vermiştir.

''OKULUM TEMİZ ''belgemiz yenilenmiştir,

Okulumuz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesine başvuru yapmış, 07/01/2022 tarihli ''SIFIR ATIK''Belgesi alınmıştır,

e Twining te Funda Kerimoğlu ''Pilsiz oyuncak''projesini yürütmüştür.

Funda Kerimoğlu Ulusal kalite Etiketi ve Avrupa kalite etiketi almıştır.

Okulumuz e Twinnig AVRUPA KALİTE ETİKETİ almıştır.

2021-2022 Eğitim öğretim yılın da ''ANNELER OKUYOR''projesi başlatılarak yıl boyunca takibi yapılmıştır 128 tekil veli 744 adet kitap okudu, En fazla kitap okuyan 1.2.ve 3. Anneler belirlenerek okulumuz tarafından onure edilmiştir.

Okulumuzun uyguladığı ,Evreni keşfediyorum, Bu Benim Kitabım, projelerimiz kesintisiz devam etmiştir. Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ''KOCASİNAN DA ANADOLU MASALLARI YEŞERİYOR'' projesi düzenli olarak yürütülmüştür.

Kocasinan Anaokulları El Ele Kapsamın da Çanakkale Zaferinin 107.yılı anısına Kocasinan Anaokulları  öğretmen, veli ve çocuklarıyla 107 fidan toprakla buluşturulmuştur.

Kocasinan Anaokulları El Ele projesi kapsamında,  Erciyes Üniversitesi Onkoloji hastanesinde tedavi gören çocuklarımız için sosyal sorumluluk ''NEFES ''projesi kapsamın da ,veliler  ve öğretmenlerimizle kan bağışı kampanyası yapılarak belirli günlerde okulumuz öğretmenleri ile etkinlikler planlayarak çocuklarımıza nefes olmaya çalışılmıştır.

Oklumuz 21.07.2022 tarihi itibariyle EYS dökümantasyon sistemine uygun çalışmlar yapmaya başlamış ve TS EN İSO 9001 kalitte yönetim sistemi, TS İSDO 4500 iş sağlığı ve güvenliği sistemi belgelendirmelerine başvurmuştur.

Çocuklarımızın akademik hayatlarının başlangıcı olan Okul öncesi eğitimi alanında ki çalışmalarımızı daha da güçlendirmek, onlara daha kaliteli eğitim ortamı sunabilmek ve kalitesi onaylanmış eğitim anlayışıyla yetiştiren öğretmenlerimizle, velilerimizin desteğiyle çocuklarımıza çağın gerektirdiği şekilde değerlerine sahip çıkan, yaparak-yaşayarak öğrenebilecekleri öğrenme ortamları sunmaya devam ediyoruz.

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi